
Divendres 1 i dissabte 2 d'abril els socis del club Artdevins tastarem aquest cava elaborat per l'enòleg Ramon Canals.
Durant aquests 2 dies el tindrem al preu especial de 6,95€ i per la compra de 3 ampolles us obsequiem amb 1 de vi rosat Vinya dels Àngels.
A continuació us presentem la nota de tast:
CANALS CANALS RESERVA NUMERADA
Cava Gran Reserva elaborat amb les varietats tradicionals del Penedès: Xarel.lo, Macabeu i Parellada.
ZONA DE CULTIU DEL RAÏM
Varietats: Parellada, Xarel.lo i Macabeu.
Regió: D.O. CAVA. Subregió: Penedès superior
(Parellada) i Penedès central (Xarel.lo i Macabeu).
Clima: mediterrani temperat.
Sòl: de base calcària i poc argilós, amb bona permeabilitat i capacitat de retenció d’aigua. Pobre en matèria orgànica.
Altitud de plantació de les vinyes: de 110 m (Xarel.lo i
Macabeu) a 315 m (Parellada) sobre el nivell del mar.
Pluviometria: 515 l/m2 de mitja anual.
ELABORACIÓ DEL VI BASE
Collita: recol·lecció manual, en estat òptim de maduració del raïm, durant els mesos de setembre i octubre.
Premsat del raïm: premsa pneumàtica, seleccionant
només el most flor.
Fermentació del most: vinificació de cada varietat per
separat a temperatura controlada en dipòsits d’acer
inoxidable.
SEGONA FERMENTACIÓ EN AMPOLLA
Percentatge del vi base: 50% Parellada, 30% Xarel.lo
i 20% Macabeu, variable en funció de l’anyada.
Període d’embotellament: de gener a març.
Temperatura de fermentació: de 12 a 14 ºC.
Període de criança: mínim 30 mesos.
Data de degollament: indicada a la contraetiqueta de cada
ampolla.
TAST
Presenta un color groc brillant amb reflexes daurats i bombolla fina i de despreniment lent. L’aroma és intensa i profunda. L’entrada en boca és suau i consistent i el final sec, fresc i llarg. Carbònic ben integrat i cruixent.
MARIDATGE
Bon maridatge amb plats de peix, carns vermelles i blanques, arrossos o per gaudir-lo a qualsevol moment del dia.
CONDICIONS ÒPTIMES DE CONSUM
Servir a una temperatura de 6º C a 7 ºC en copa tipus flauta, alta, fina i sense decoració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada