dimarts, 30 d’octubre del 2012

Tast de Gran Codorniu

Demà dimecres, vigília de tots sants, nit de castanyes i panellets (nit de haloween també), us hem preparat una selecció de vins i caves per la ocasió. Per una banda, teniu una amplia varietat de vins dolços (moscatell, mistela, garnatxes, rancis, ratafia, Banyuls, Oportos, Xerès...). I per l'altre, uns caves reserva de Codorniu que podreu tastar i que us presentem a ArtdeVins demà de 10h a 14h i de 17h a 21h.

A continuació adjuntem la fitxa de tast dels caves:

Gran Codorniu Chardonnay Reserva



Característiques Sensorials:


En vista: Color groc pàl·lid amb reflexos daurats, net i brillant. De bombolla fina que forma rosaris continus i una corona persistent en el temps, el que indica una bona fermentació en ampolla.
En nas: Apareixen suaus notes de torrat, entremesclades amb fruites de primavera: préssecs i cireres, sobre un fons de brioix i fruits secs procedents de la criança sobre lies. Molt complex, amb notes elegants i una amplitud aromàtica que millora amb el temps a la copa.
En boca és ampli, complex, equilibrat i cremós. La untuositat del raïm Chardonnay permet elaborar aquest cava com Brut Nature, sense addició de sucres en el licor d'expedició.

Maridatge:

És un cava ideal per gaudir al llarg d'un dinar ja que la seva complexitat millora els plats més versàtils: rissoto, mariscada, plats de mar i muntanya, "magret" d'ànec, estofats, fumats i condiments forts.




Gran Codorniu Pinot Noir Reserva



Característiques Sensorials:

En vista: Delicat color rosat salmó de tonalitat mitjana. Bombolla fina i delicada corona.
En nas: a les aromes intensos de gerds, mora i maduixa s'uneix una lleugera aroma cítric que potencia els anteriors i li aporta frescor.
En boca ressalten les notes a fruits vermells, resulta fresc, equilibrat i les bombolles afavoreixen la sensació de cremositat, potenciada pel seu envelliment en contacte amb els llevats.

Maridatge:

Excel·lent acompanyant d'aperitius consistents o arrossos de peix. Perfecte amb el salmó i el peix blau cru (en sashimi, sushi, carpaccio o tàrtar) o a la planxa, ja que la seva acidesa equilibra el contingut en greix d'aquests peixos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada