divendres, 19 d’octubre del 2012

Tast de Temps de Fruits


Aquest cap de setmana tastarem 3 vins diferents:

“Temps de fruits” sorgeix com resultat de les investigacions vitivinícoles que porten a terme a Sumarroca, des de fa anys, a la seva parcel·la experimental “Vinyes del Món”.

Cada número correspon a una elaboració única amb varietats Internacionals que aporten matisos diferencials del nostre terrer.

Temps de Fruits 1 Pinot Gris

ELABORACIÓ
Aquesta varietat es va collir el dia 25 d’agost. Un cop el raïm és desrapat es posa al dipòsit de maceració conjuntament amb un 5% de pells de la varietat merlot (a la que prèviament se li ha tret el most). Aquesta maceració dura 4 dies a 24ºC. Posteriorment es descuba i el most acaba de fermentar a una temperatura de 18ºC. Un cop acabada la fermentació es procedeix a realitzar la fermentació malolàctica en dipòsit d’inoxidable a una temperatura controlada de 20ºC. Un cop realitzada, es trasbalsa el vi i es deix reposar unes setmanes abans de fer una suau clarificació i estabilització que precedeix al filtrat final del vi. 

NOTA DE TAST

Color de capa lleugera , molt fruitat i ric en matisos, amb presència de maduixa, cirera, albercoc i préssec groc sobre una base d’espígol, regalèssia i pebre. En boca es presenta amb una força continguda que ajuda a expressar els rics matisos donats en nas.

MARIDATGE

És un vi amb un color lleuger però amb molta personalitat i força. Per tant, pot combinar molt be amb arrossos caldosos.  Presenta molta fruita vermella que permet maridar molt be amb carns que presentin salses de fruits del bosc o be de maduixes.

Temps de Fruits 2 Carmenere

ELABORACIÓ
Aquesta varietat es va collir el 13 de setembre. Un cop el raïm és desrapat es posa al dipòsit de maceració on es treballa fent uns suaus pisages. Es macera durant 6 dies a 26 ºC. Posteriorment es descuba i el most acaba de fermentar a una temperatura de 18ºC. Un cop acabada la fermentació es procedeix a realitzar la fermentació malolàctica en dipòsit d’inoxidable a una temperatura controlada de 20ºC. Un cop realitzada, es trasbalsa el vi i es deix reposar unes setmanes abans de fer una suau clarificació i estabilització que precedeix al filtrat final del vi.

NOTA DE TAST

Nas elegant on surten en primer terme les notes de cirera i móra sobre matisos fruitats de pruna, especiats com el pebre i balsàmics com la regalèssia i llorer. En boca es presenta fresc i delicat amb una textura suau i cremosa. Llarg i fruitat.

MARIDATGE

És un vi molt lleuger i vellutat però amb un final llarg i envolvent. Per tant, pot maridar molt be amb formatges curats i embotits. També amb carns vermelles a la brasa. Marida be amb un confit d’ànec amb prunes o be un magret d’ànec amb salsa de gerds.

Temps de Fruits 3 Malbec

ELABORACIÓ
Aquesta varietat es va collir el 14 de setembre. Un cop el raïm és desrapat es posa al dipòsit de maceració on es macera durant 7 dies a 26 ºC. Posteriorment es descuba i el most acaba de fermentar a una temperatura de 18ºC. Un cop acabada la fermentació es procedeix a realitzar la  fermentació malolàctica en dipòsit d’inoxidable a una temperatura controlada de 20ºC. Un cop realitzada, es trasbalsa el vi i es deix reposar unes setmanes abans de fer una suau clarificació i estabilització que precedeix al filtrat final del vi.

NOTA DE TAST

Vi potent amb notes de fruits del bosc (mores i gerds) equilibrats amb notes florals (flor de gerani i violeta) i notes especiades (clau) que li aporten molta complexitat al vi. En boca és voluminós i  presenta uns tanins que enllacen perfectament amb l’acidesa fresca donant-nos un vi llarg i gustós.

MARIDATGE

Pot combinar amb plats d’origen molt divers. Pot anar bé tan amb una amanida de fruites a la que se li poden afegir flors, com amb un plat de carn de caça. També marida be amb formatges cremosos i curats. Carns elaborades amb especies mariden bé.

Així doncs uns esperem aquest cap de setmana per tastar-los al Celler Artdevins de 10h a 14h i de 17h a 21h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada