Després de tastar un ví del Roselló la setmana passada, just atrevessant la frontera de tornada ens trobem en plena D.O. Empordà.
Dins d'aquesta denominació, des de l'any 1995, a Castell de Peralada han fet un important esforç en la protecció de les cigonyes de la mà d’alguns dels ornitòlegs més prestigiosos del país.
L’estiu de 2010 van ser vint-i-tres les parelles que van fer niu al parc que l’envolta. És per això que han volgut dedicar dos vins als seus inquilins de més alçada: la colònia de cigonya blanca que nia als jardins del castell. Es tracta de dos vins basats en varietats autòctones que celebren l’èxit del programa de reintroducció d’aquestes aus que es ve desenvolupant a Castell de Peralada.
Aquest cap de setmana, a ArtdeVins, ens centrarem en el Cigonyes Negre que està elaborat amb la varietat autòctona més típica de l'Empordà, la Garnatxa negra, complementada amb un xic de Syrah. A continuació us oferim la fitxa tècnica:
CIGONYES NEGRE 2010
Denominació d’Origen: Empordà
Varietats: Garnatxa (90%), Syrah (10%).
Verema: Raïm seleccionat.
Criança: Quatre mesos dins barriques de roure francès
Graduació: 14,00%vol.
SO2 lliure: 24 mg/l.SO2
total: 80 mg/l.
Acidesa total: 3,10 g/l (a.s.).
Acidesa volàtil: 0,41 g/l (a.a.).
Sucres residuals: 0 g/l.
Tipus d’ampolla: Borgonya. 75 cl.
Nota de tast: Color granatós pàl·lid i brillant. Aroma intensa de fruits vermells i negres, en perfecta combinació amb les discretes i fines notes de criança en barrica. En boca és lleuger, equilibrat, sàpid i amb una bona acidesa. És un vi sedós, persistent i amb un final amable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada