divendres, 28 de setembre del 2012

Tasst de Masia Subirana Cabernet Sauvignon


Aquest cap de setmana tastarem un vi del Penedès. Masia Subirana és un vi negre varietal de raïm Canernet Sauvignon, collit i seleccionat a mà, amb una criança de 12 mesos en bóta de roure francès d’Allier i posterior repòs dins l’ampolla de 6 mesos. És un vi de color vermell cirera fosc amb matisos violacis, amb aroma de fruits vermells madurs i records d’espècies amb un fons de torrat. En boca és saborós i ben estructurat, amb tanins ben integrats. Adequat per maridar amb carns vermelles, formatges curats i rostits.

Dades tècniques:

ZONA DE CULTIU DEL RAÏM
Varietats: 100 % Cabernet sauvignon.  
Regió: Denominació d’Orígen Penedès. 
Clima: mediterrani temperat.
Sòl: de base calcària i poc argilós, amb bona permeabilitat i capacitat de retenció d’aigua. Pobre en matèria orgànica.
Altitud de plantació de les vinyes: 300 metres sobre el nivel del mar.
Pluviometria: 515 l/m2 de mitja anual.

ELABORACIÓ
Collita: recol.lecció manual, amb la finalitat que el raïm arribi sencer a la premsa, a finals de setembre. 
Premsat del raïm: Un cop premsat el raïm, el most resta en contacte amb les pellofes seguint el mètode de remuntats fins a finalitzar la fermentació.  Després del sagnat (separació del vi i la pellofa) el vi es trespassa a bótes de roure francès d’Allier i americà durant 12 mesos per iniciar la criança. Posteriorment reposa un any en ampolla per finalitzar la seva criança amb el procés d’oxidació reductiva
Fermentació del most: a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable durant 25 dies a 23 ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada