divendres, 15 de febrer del 2013

Tast de Fluminis 2011


Aquesta setmana presentem tastarem un Montsant, concretament el ví Fluminis 2011, del Celler Mas de L'Abundancia.
Aquesta finca va pertànyer al prior d’Scala Dei, (la finca encara conserva tres magnífiques fites de la fitació ordenada pel jutge Peris de Falset el 1790), a qui la van cedir els ducs de Cardona el 27 de gener de 1727. Abans dels Cardona havia pertanyut als ducs d’Entença i abans als germans Castellvell, conqueridors d’aquestes terres. Sempre va estar plantada de vinya, oliveres i en part d’horta per a la subsistència;  també de blat i ordi per els animals. Sempre fou un mas autosuficient.
La finca s’anomena així des del segle XV i duu aquest nom per la immillorable situació que ocupa i la quantitat i qualitat dels seus productes.
El celler fou creat el 2002, la seva primera anyada, i es composa d’un parc de 22 botes de roure francès de 225 i 228 litres i una de 500 litres de Tronçais, Allier i Navers.
La forma de treballar i la filosofia, des de la vinya a la comercialització, es controlada en tot moment de forma acurada per experts professionals a fi de garantir la qualitat del producte.
En l’actualitat el celler compta amb una capacitat de producció no superior a 18000 ampolles any.

Nota de tast de Fluminis 2011
Color: vermell intens amb tons violacis Molt glicèric.
Nas: alta intensitat, franca i neta.
Boca: Entrada fresca i bona evolució a causa de la concentració de tanins, suaus, que desemboquen en un final llarg. D'entrada, per la seva frescor, predominen les fruites vermelles. Quan comencen a aparèixer els tanins s'imposen els balsàmics i al final s'ajunten els sabors a fruits vermells, la xocolata i la vainilla que donen com a resultat un post gust llarg i intens.

Així podeu venir divendres i dissabte de 10h a 14 i de 17h a 22h. Demaneu la vostra copa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada